Începe TES FEST 2024

ÎNCEPE A IX A EDIȚIE A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TEATRU IDIȘ

TES FEST 

Teatrul Evreiesc de Stat organizează, în perioada 28 – 31 mai 2024, cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST.

Pe parcursul celor patru zile de festival, pe scena Teatrului Evreiesc de Stat vor fi prezente trupe de teatru profesioniste de limbă idiș din SUA și Israel, formaţii și interpreţi de muzică klezmer de renume mondial, menite să aducă în atenţia publicului cultura idiș, sub toate aspectele sale.

Festivalul Internaţional de Teatru Idiș – TES FEST se adresează publicului larg, de toate categoriile de vârstă, și își propune să deschidă, prin mijloace de expresie specifice, o poartă de cunoaștere, contribuind astfel la înţelegerea, acceptarea și apropierea între culturi.

Prin realizarea Festivalului Internaţional de Teatru Idiș – TES FEST, Teatrul Evreiesc de Stat dorește să aducă în atenţia publicului larg specificul unic al culturii idiș, prin prezentarea acesteia în contextul cultural actual, dar și să sporească interesul pentru realizarea unei mai bune comunicări interculturale, prin schimbul de experienţă cu comunităţi care promovează cultura idiș în lume, prezervarea tradiţiei culturale evreiești în România și transmiterea patrimoniului cultural evreiesc, prin mijloace artistice, în întreaga lume.

Biletele pentru toate evenimentele prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Idiș – TES FEST pot fi achiziționate exclusiv din rețeaua mySTAGE atât online, cât și de la casa de bilete a teatrului (str. Iuliu Barasch, nr. 15).

Festivalul Internațional de Teatru Idiș – TES FEST este un eveniment organizat de Teatrul Evreiesc de Stat, cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României și a altor parteneri.

PROGRAM TES FEST / 28 – 31 MAI 2024

MARȚI, 28 MAI

Ora 19.00

Concert ZALMEN MLOTEK & AVI HOFFMAN (SUA)

Ora 20.30  

Spectacol ÎMPĂRATUL KLEZMERILOR / Premieră (Teatrul Evreiesc de Stat, România)

MIERCURI, 29 MAI

Ora 19.00 

Spectacol AMID FALLING WALLS (Co-producție internațională Teatrul Evreiesc de Stat, România și Folksbiene Theatre, SUA)

 JOI, 30 MAI

Ora 15.00

Proiecție film documentar GIMPEL THE FOOL RETURNS TO POLAND (Nephesh Theatre, Israel) (Intrare liberă)

Ora 19.00

Spectacol LOZUL CEL MARE (Teatrul Evreiesc de Stat, România)

VINERI, 31 MAI

Ora 11.30

Spectacol CINA PERFECTĂ DE PESAH / Premieră (Teatrul Evreiesc de Stat, România) (Intrare liberă)

Ora 19.00

Spectacol BODO’S DUCKS (CHATTY WOMEN) (Yiddishpiel Theatre, Israel)

 

 

Sari la conținut